2013. szeptember 5., csütörtök

áthatások 2.0

Térépítés Európában és Victor Vasarely Nemzetközi Művészeti Pályázat 2013
Kiállítás és szimpózium

„ÁTHATÁSOK 2.0” Építész és design programsorozat a Szekszárdi Szüreti Napok ideje alatt
Programsorozat helye: Szekszárd, Bezerédj u. 8. Építész Alkotóműhely Műterme

Indíttatás

2012. – szeptemberében, a Szekszárdi Szüreti Napok időpontjára szervezve útjára indítottuk az ÁTHATÁSOK programsorozatunkat, ÁTHATÁSOK 1.0 címmel. Célunk a tolnai megyeszékhelyen Szekszárdon olyan építészeti illetve ahhoz kapcsolódó társművészeti szakmai rendezvény létrehozása, mely a szakmán túl a nagyközönség számára is közelebb hozza,ismertebbé és elfogadottabbá teszi a kortárs épített környezet kultúráját.

Programsorozatunkat 2013-ban is folytatni szeretnénk, ÁTHATÁSOK 2.0 címmel. Idén is az Építész Alkotóműhely Kft. Bezerédj utcai műterme a helyszín, annak udvara és belső kiállító tere.

ÁTHATÁSOK 2.0 rendezvényünk a kortárs köztéri építészet és művészet viszonyát vizsgálja, annak sajátos aspektusait mutatja meg. Szekszárdi aktualitást ad a témának a Béla tér frissen elkészült felújítása, mely helyszínéül szolgál a Szüreti Napok eseményeinek.

ÁTHATÁSOK 2.0 rendezvényünk két egymástól eltérő helyszínen, egymástól eltérő kiállítást tartalmaz. A két anyag a 2010-es Pécsi Kulturális Főváros (EKF) „ Építészet és Kontextus” rendezvénysorozatához kapcsolódik, annak egy sajátos utóélete.

TÉRÉPÍTÉS EURÓPÁBAN:
A Velencei Egyetem Urbanisztikai Tanszékének több mint 60 tablóból álló gyűjtéséből szubjektív válogatást mutatunk be a Bezerédj utcai épület átjárójában és belső udvarán.

VICTOR VASARELY NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI PÁLYÁZAT 2013:
A pályázat második fordulójában részt vett 10-pályaművet és a nyertes Imre Péter szobrász és Máté Tamás építész megvalósult alkotását mutatjuk be az épület belső kiállító terében.

A kiállítás megnyitója után szakmai előadások kapcsolódnak a rendezvényhez. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése