2012. július 17., kedd

Indíttatás és program:

Tolna Megye és a megyeszékhely Szekszárd, sajátos helyet foglal el az építészet és kapcsolódó társművészetek  „ szakmai térképén”, nem vagyunk láthatóak!
Atomizálódott építész tervezők, képző és iparművészek beleszürkültünk a szűken értelmezett hétköznapok valóságába.

Az „ÁTHATÁSOK 1.0” programsorozattal  bizonyítani szeretnénk, hogy ha mindenki számára nem  is láthatóan, de vannak felmutatásra érdemes értékeink. Elsősorban építészeti illetve ahhoz kapcsolódó társművészetek bemutatásán keresztül a szakmai közéletet szeretnénk erősíteni, ezzel ismertebbé és elfogadottabbá tenni az épített környezet kultúráját.
A programsorozat helyszíne az ÉPÍTÉSZ ALKOTÓMŰHELY Kft. Bezerédj utcai műterme. Az udvar és átjáró szabadon megnyílik a nagyközönség számára, a többfunkciós belső tér fogadja a szakmai előadásokat, programokat.

Első rendezvényünkkel a szakmai érdeklődésen túl a „nagyközönséget” is szeretnénk elérni. Ezért választottuk a Szekszárdi Borvidék legjelentősebb nagyrendezvényének az időpontját, a Szekszárdi Szüreti Napokat, és kiállításunk témájának a Szekszárdi Borvidék építészetét.

Az építészeti kiállítás mellé szobrász kollégát kértünk fel „tematikus” szobor készítésére, mely kapcsolódik a szüreti napokhoz, egyedi atmoszférát és új minőséget teremtve a kiállításhoz. Az együtt gondolkodáshoz a városban dolgozó sikeres lámpakereskedőt is bevontunk, mert így az építészet, szobrászat mellett a „fény”  a design és a marketing is megjelenik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése